Om er zeker van te zijn dat er vanaf de ontwikkeling van de commerciële plannen tot aan het realiseren ervan, de kans op succes zo groot mogelijk is, kan men kiezen uit diverse soorten coaching.

Schaduwmanagement
Het management kan begeleid worden in de dagelijkse aansturing van de medewerkers.
Een voorbeeld daarvan is de zogenaamde “schaduwmanagement” waarin wordt meegelopen met de manager. Gedurende een aantal dagen wordt, on the job, door de consultant van Tower Consulting ondersteuning geboden op van te voren overeengekomen gebieden.

Training on the job
De training on the job op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling tijdens trainingstrajecten zorgt ervoor dat de leerpunten uit de training daadwerkelijk in de praktijk worden toegepast en leiden tot de bedoelde successen. Begeleiding kan plaatsvinden in de vorm van coaching on the job, evaluatiesessies en één op één counseling.

Sales drives
Sales drives zijn actiegerichte programma’s waarin het realiseren van resultaten op korte termijn worden gewaarborgd.
Tower Consulting organiseert, planned en coached in samenwerking met de opdrachtgever het gehele salestraject totdat het vooraf overeengekomen resultaat behaald is.

Resultaten die we o.a. kunnen realiseren zijn:

  • Verhogen van aantal afspraken/leads
  • Verhogen van aantal acquisitie gesprekken
  • Verhoging orders in de pipeline
  • Hogere ratio’s tussen het aantal bezoeken, offertes en opdrachten
  • Realiseren van hogere marges
  • Het succesvol introduceren van nieuwe diensten en of producten

Ad interim
Begeleiding kan tevens plaatsvinden door gedurende een bepaalde periode een positie in te nemen in het bedrijf. Als interim manager/trainer kan heel direct een bepaalde ontwikkeling binnen een organisatie worden uitgedacht, ontwikkeld en uitgevoerd onder regie van de consultant. Veelal zien we hier een combinatie van counseling, managementondersteuning, training en begeleiding on the job samenkomen.

footer